Ecoloog/Natuurdeskundige met een vlotte pen voor een innovatief ecologisch studiebureau

Wil je werken voor het meest innovatieve en creatieve ecologische studiebureau van Vlaanderen? Heb jij een ecologische kijk op onze maatschappij? Heb je een ethisch en gezonde visie? Kijk je uit naar een leerrijke uitdaging in een familiale setting en met toffe collega’s?

 

Wegens uitbreiding zoeken we dringend een nieuwe voltijdse medewerker. 

 

De functie

Je werkt mee aan projecten waarin ecologische kennis een belangrijk aspect vormt. Concreet spendeer je de meerderheid van je tijd aan het werken aan projecten zoals beheerplannen en inventarisatiestudies. Je biedt ondersteuning om bestaande beheerplannen af te kunnen ronden door organisatie inspraakprocedures, overleg met stakeholders te begeleiden (in het Brussels hoofdstedelijk gewest), opmerkingen te verwerken... Je werkt meestal onder begeleiding van ervaren mensen binnen de organisatie maar voor de aan jouw toegewezen deeltaken krijg je veel verantwoordelijkheid om je werk zelf te organiseren.

 

Jouw profiel

• Een goede kennis van Frans is belangrijk aangezien je 2 dagen per week in Brussel zal werken

• Je beschikt over goede communicatieve skills (zowel schriftelijk als verbaal) 

• Je hebt kennis van NATURA 2000

• Je bent sociaal vaardig

• Je hebt een bachelor of masteropleiding genoten waar groen/natuur/ecologie/landschap centraal staat (groenmanagement, bioloog, bioingenieur, geograaf)

• Je hebt grote interesse in natuur en ecologie met al voldoende kennis om planten en/of bepaalde soortgroepen (fauna) te inventariseren

• Je beschikt over een basiskennis van GIS

• Ervaring in ecologisch gekleurd studiewerk is aangewezen maar (langjarig) opgebouwde ecologische kennis via vrijetijdsbesteding wordt zeer sterk gewaardeerd

 

Wie zijn wij?

Mieco-effect is een advies- & studiebureau met focus op ecologie, landschap en water, opgericht in 2011 en gelegen te Diest. Het is een organisatie die staat voor duurzaamheid, innovatie en klantgerichtheid. Mieco-effect is gespecialiseerd in ecologische effectenrapportage, strategische advisering in open ruimtevraagstukken, beheerplanning, ecologische inventarisatie en monitoring. Naast het voortdurend streven naar een (zeer) hoge kwaliteit voorziet Mieco-effect ook om projecten goed te begeleiden en om waar nodig participatieve trajecten op te zetten met alle betrokken stakeholders.

 

Hier maken we écht het verschil in hun niche! Onze slagzin “INHOUDELIJK STERK EN MAATSCHAPPELIJK GEDRAGEN” valt dan ook niet uit de lucht. Onze klantendoelgroep is erg gevarieerd gaande van particulieren tot overheidsinstanties.

 

Ons aanbod

• Voltijds contract;

• Je komt terecht in een ambitieuze organisatie die gestaag groeit;

• Vanzelfsprekend wordt er een motiverend salaris aangeboden, aangevuld met ecocheques, km vergoeding, gsm;

• Mieco-effect is democratisch georganiseerd, iedereen krijgt ruime kansen om voorstellen te doen en de organisatie mee vorm te geven.

 

Praktisch

Goesting om ons team te versterken?

Reageer dan ten laatste op 3 oktober 2021 door een motiverende mail met CV te sturen naar manuela.vandenboer@miecoeffect.be.