JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu.

Bovendien gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen we anderen daar ook warm voor te maken. 

Fairtrade biedt een systeem dat het mogelijk maakt om internationale handel te voeren met meer rechtvaardigheid, respect en gelijkheid. Het Fairtrade systeem plaatst alle betrokken actoren op gelijke voet: de producenten die zich hebben georganiseerd in netwerken, de industrie, de bedrijven, de burgers en consumenten, de overheid en het maatschappelijk middenveld. 

Internationale organisatie, met honderden projecten in tientallen landen. De organisatie zet alles op alles om slachtoffers van oorlogen, van rampen, en van epidemieën te kunnen verzorgen en ondersteunen.

WWF (World Wide Fund for Nature of Wereld Natuur Fonds) is een wereldwijde organisatie die de natuur en de wilde dieren beschermt.  Dat doen ze door dieren en habitats te beschermen en ervoor te zorgen dat de impact van de mens op de aarde kleiner wordt.