Geert Van den Heuvel

 

Een optimist met een hart voor natuur”, zo zou ik mezelf graag omschrijven. Al van kindsbeen af ben ik al bezig met planten en dieren uit onze streek, met een voorliefde voor vogels.

 

Naarmate ik ouder werd is deze passie enkel gegroeid, dus was de keuze voor biologie op de universiteit  dan ook redelijk evident. Een zwaar auto-ongeluk had hier bijna anders over beslist maar gelukkig kon ik deze studies toch met succes afwerken. 

 

Na enkele jaren biologie te hebben gedoceerd in het secundair onderwijs ben ik dan aan de slag  gegaan als data specialist bij een bedrijf dat medische studies ondersteunt. Het was een zeer leerrijke ervaring, alleen jammer dat het iets minder aansloot bij mijn interesse voor de natuur. 

 

Dit werd echter ruimschoots gecompenseerd door de activiteiten in mijn vrije tijd.  Al verschillende jaren ben ik samen met mijn broer actief als natuurstudieverantwoordelijke van het natuurgebied Averbode Bos en Heide. Hier trachten we alles  omtrent natuurstudie te coördineren en staan we zelf in voor de monitoring van vlinders, vogels en libellen. Verder ben ik ook nog  regio-coördinator van de Belgische vogelatlas en begeleid ik ook natuurexcursies.

 

Het mag dan ook duidelijk zijn dat ik in de wolken ben met deze nieuwe uitdaging. Ik heb eindelijk  de kans gekregen om van mijn passie mijn beroep te kunnen maken. Ik ga er dan ook alles aan doen om mijn steentje bij te dragen bij de groei van Mieco-effect. 

 

Natuurexpert
geert.vandenheuvel@miecoeffect.be

0476 73 18 11